Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській мерії оновили склад виконкому

Сьогодні, 4 лютого, відбулось пленарне засідання другої сесії ЛМР 8-го скликання. На ньому затвердили склад виконавчого комітету Львівської міської ради. Гал-інфо розповідає про нових членів виконкому.

Згідно закону України пропозиції про кількісний та персональний склад виконавчого комітету вніс на розгляд ради міський голова Андрій Садовий. Відповідно до ухвали міської ради сьогодні затвердили 9 членів виконкому. 

Виконавчий комітет очолив Львівський міський голова Андрій Садовий.

Також до складу виконавчого комітету увійшли: 

Секретар Львівської міської Ради Маркіян Лопачак - голова фракції ВО "Свобода" у ЛМР. 

Керуючою справами виконкому стала Наталія Алєксєєва.

Ірина Маруняк, як заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства. 

Також у складі комітету, як начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області залишився Юрій Кагітін.

Андрій Москаленко, що раніше був у складі виконавчого комітету як заступник мера з питань розвитку, тепер призначений на посаду першого заступника міського голови та заступника міського голови з економічного розвитку. У зв'язку із таким призначенням достроково припинено повноваження Москаленка як депутата ЛМР.  

Щодо департаменту розвитку, то він у складі управління культури, управління молодіжної політики буде переданий у підпорядкування заступника міського голови з гуманітарних питань.

До складу виконавчого комітету також увійшли Олег Лаврик, Артем Хмиз та Богдан Шустер.

За словами мера Андрія Садового, Шустера обрали, зокрема, через те, що він працює у Винниківській громаді.

Пан Хмиз та пан Лаврик були депутатами ЛМР минулих скликань.

Перед тим, як було прийняте рішення депутат з фракції "Європейська Солідарність" Сергій Івах звернувся до майбутніх членів виконавчого комітету з проханням. "Я розумію, що міський голова запропонував ваші кандидатури, так само розумію, що ми сьогодні готові їх підтримати, але маю до вас прохання. Робота депутатського корпусу не закінчується рівно у ту хвилину, коли він проголосує за вас. Звертайте увагу на рішення та ухвали, які приймають депутати чи на звернення, які будуть лунати від депутатів щодо виконавчого комітету. Я б дуже хотів, щоб ви керувались не лише своєю позицією, але й рішеннями прийнятими у сесійній залі" - зазначив пан Івах.

Вікторія Христенко, депутат від політичної партії "Голос" зауважила, що була пропозиція ввести до складу виконавчого комітету людину, відповідальну за IT-сферу. Особливо доцільним таке рішення є зараз, стверджує Христенко, адже у Львові планують вводити електронний квиток і потрібен фахівець у галузі IT. 

"Ми ще повернемось до роботи над чисельністю виконкому, щоб мати великий колегіальний орган. Але поки що ми дуже обережні щодо кількості членів комітету", - відповів Андрій Садовий.

Зазвичай затвердження виконавчого комітету здійснюється таємним голосуванням, проте цього разу депутати змінили спосіб голосування як одноразове відхилення від норми регламенту. У цьому випадку проголосувати мали не менше як дві третини від складу депутатського корпусу. 

За прийняття рішення проголосували 47 депутатів. Проти - 2 депутатів, утрималось - також 2. Не голосували 10 депутатів. Серед тих, хто не голосував були Андрій Садовий, Андрій Москаленко та Маркіян Лопачак, адже у них у цьому випадку виник конфлікт інтересів.

Нагадаємо, склад виконавчого комітету працюватиме у межах строку повноважень Львівської міської ради, тобто протягом 5 наступних років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ