Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівській міськраді пояснили, чому прокуратура опротестувала тарифну ухвалу

Сьогодні, 25 жовтня, Львівська міська рада отримала протест прокуратури міста Львова на ухвалу Львівської міської ради №857 від 29.09.2011 «Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 №561 (зі змінами)». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначено у протесті, прокурор міста Львова вимагає скасувати ухвалу Львівської міської ради №857 від 29.09.2011 «Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 №561 (зі змінами)».

Протест прокурора зупиняє дію опротестованого акта і підлягає обов’язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження.

«25 жовтня 2011 року прокурор Львова виніс протест на ухвалу Львівської міської ради про скасування рішення виконавчого комітету про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Мотивацією винесення прокуратурою протесту було декілька речей. По перше-перше, не встановлено яким саме нормам чинного законодавства не відповідає рішення виконавчого комітету про встановлення тарифів, а ми говоримо про те, що рада має право скасувати рішення виконавчого комітету через його невідповідність Конституції та Законам України.

По-друге, позиція прокуратури базується на тому, що немає встановленої чинним законодавством процедури відновлення скасованого раніше рішення.

По-третє, прокуратура Львова вважає, що оскільки повноваження встановлення тарифів належать до повноважень виконавчого комітету, то рада не мала права приймати такого рішення. Таким чином рада привласнила повноваження виконкому.

І, останнє, прокуратура м.Львова посилається на те, що у випадку якщо приймається рішення про затвердження тарифу нижче економічно обґрунтованого, то необхідно передбачити у бюджеті компенсацію для відшкодування різниці між економічно обґрунтованими та економічно необґрунтованими тарифами.

Згідно з Законом Україну про прокуратуру, винесення протесту на рішення зупиняє дію опротестованого рішення, тобто станом на сьогодні у зв’язку з винесенням протесту, ухвала Львівської міської ради щодо скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011р. про встановлення тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій є зупиненою», - зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

З текстом протесту прокурора можна ознайомитися на сайті Львівської міської ради www.city-adm.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ