Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській обласній раді 19 вересня більшість ще не створять — вважають керівники фракцій ЛОР

На засіданні президії Львівської обласної ради голова фракції УНП в облраді Олекса Гудима запропонував на наступній сесії облради порушити питання створення більшості. Натомість голова міжфракційного об’єднання «Наша Україна» у Львівській обласній раді Олег Мандюк зразу ж після президії назвав  ініціативу створення більшості ЛОР на наступному сесійному засіданні облради спробою внести розкол між фракціями облради.

Інформагенція «Гал-info» провела опитування решти керівників фракцій облради на предмет можливості створення більшості 19 вересня.

Голова фракції БЮТ у Львівській обласній раді Ігор Держко

„Для створення більшості на наступній сесії Львівської обласної ради 19 вересня є дуже мало часу. Тим більше, що на сесії розглядатиметься соціально-економічний стан Львівщини у контексті звіту голови ЛОДА, відтак фракція БЮТ вдасться до глибокого аналізу звіту Петра Олійника.        
Більшість у Львівській обласній раді може бути створена на основі блоку Юлії Тимошенко. У нас є перспективи співпраці і зі „Свободою”, і з УПН. Після того, як національно-демократичні партії блоку „Наша Україна” визначаться із входженням у антикризову коаліцію, можливе і поповнення більшості за рахунок депутатів із міжфракційного об’єднання «НУ».
 
Голова фракції ГП «Пора» у Львівській обласній раді Віктор Доскіч

„У цій хвилі немає потреби створювати в облраді коаліцію. Нехай у Верховній Раді все вирішиться, тоді  питання більшості стане актуальним і для Львівської обласної ради. 
Створення більшості у ЛОР на основі БЮТ зараз виглядає, як здогадка Ігоря Держка, і я не впевнений, що УНП та ВО «Свобода» готові долучитися до такого формату більшості. Може колись, але точно не тепер.”

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Тягнибок 
 
„Питання створення більшості зараз не стоїть. 19 вересня ми маємо намір давати оцінку помаранчевій владі під час звіту голови ЛОДА Петра Олійника. Якщо ситуація  у Верховній Раді буде якимось чином змінюватися, не виключаю, що формат прогнозованої більшості буде іншим.
Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не погодиться увійти у більшість, навіть опозиційну, під когось чи на чиїйсь основі. Ми не погодимося співпрацювати до того часу, поки з нами не рахуватимуться як з рівноцінними партнерами. Офіційних переговорів з приводу запрошення ВО «Свобода» у більшість будь-яких форматів не відбувалося.” 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ