Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області 21,5 тис. осіб зареєстровано безробітніми

За даними Львівського обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних порівняно з кінцем серпня 2015 року зменшилась на 0,7% і на кінець вересня склала 21,5 тис. осіб. Повідомила прес-служба ГУ статистики у Львівській області.

У вересні 2015 року допомогу з безробіття отримували 19,2 тис. осіб. Середній розмір допомоги становив 1367 грн., або 99,2% від рівня мінімальної заробітної плати (1378 грн.). Рівень зареєстрованого безробіття в області на кінець вересня 2015 року склав 1,4% населення працездатного віку, зокрема у сільській місцевості – 1,4%, у міських поселеннях – 1,3%. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами й організаціями до служби зайнятості, у вересні 2015 року порівняно з серпнем скоротилась на 9,5% і на кінець місяця становила 2491.

На 10 вільних робочих місць (вакантних посад) претендувало 86 осіб. Значення цього показника коливалося від 35 осіб у Львівському міському центрі зайнятості до 620 осіб – у Новороздільському міському центрі зайнятості. За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (25,8% від загальної кількості заявлених вакансій), 9 кваліфікованих робітників з інструментом (24,1%), працівників сфери торгівлі та послуг (16,7%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,5%), на технічних службовців (2,5%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства – 269 осіб, технічних службовців – 246 осіб, на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) – 212 осіб. За сприяння державної служби зайнятості у січні–вересні 2015 року працевлаштовано 17,8 тис. осіб (29,6% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), в тому числі у вересні п.р. – 1,9 тис. осіб. Частка працевлаштованих у вересні становила 7,5% громадян, які мали статус зареєстрованого безробітного в цьому місяці. Найбільше значення даного показника у вересні п.р. зафіксоване у Радехівському районному центрі зайнятості (15,7%), найменше – у Буському районному центрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ