Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській облраді хочуть заслухати керівника Державної міграційної служби - через неякісну роботу

Депутат Львівської обласної ради від партії УДАР Іван Горон зачитав звернення до голови Львівської облради з проханням внести в порядок денний сесії інформацію про роботу Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області та запросити для доповіді з даного питання начальника відомства. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

У зверненні Іван Горон відзначив, що наприкінці 2014 року – початку 2015 року, за повідомленнями мешканців, суттєво погіршились умови прийому документів для виготовлення закордонних паспортів, а також, видачі паспортів органами Державної міграційної служби у Львівській області.

«Мешканці Львівщини, які намагались здати документи для отримання закордонногопаспорта масово скаржаться на великі черги в органах ДМС, затягування з видачею паспортів, відмову приймати документи у відвідувачів через надумані причини. Таким чином, свідомо чи несвідомо, працівники органів ДМС у Львівській області спонукають громадян звертати за послугами до ДП «Документ», витрачаючи при цьому значно більше коштів, аніж при виготовлені закордонного паспорта в державних органах», - наголосив депутат.

Як приклад неякісноїорганізації роботи наводяться черги та тиснява у приміщеннях ДМС на початку 2015 року, коли було оголошено пропочаток прийому документів для біометричних паспортів

«За свідченнями тих, хто намагався здати документи а також з повідомлень ЗМІ відомо, що люди займали чергу у другій-третій годині ночі для того, щоб здати документи. Однак, навіть простоявши майже добу перед дверима ДМС, вони не могли здати документи через бюрократичні перепони чи поломку обладнання.

При цьому управління ДМС поширює заклики до мешканців Львівщини «не користуватися послугами сумнівних посередників при оформленні біометричних паспортів за підвищеними тарифами». Однак,саме недолуга організація роботи по прийому документів найбільше сприяє діяльності таких шахраїв поблизу органів державної влади», - йдеться у зверненні.

Також, ударівець розкритикував практику незаконного вимагання працівниками установи додатковихвиплат за виготовлення паспортів громадян України для виїзду за кордон. Адже, незважаючи нанизку судових рішень, за якими з громадянина не може стягуватися плата за бланк паспорта, а лише державне мито у розмірі 170 грн., працівники відомства продовжують неправомірно вимагати у громадян здійснення оплати послуг, бланка паспорта, фотографування та виготовлення фотокартки, видачі довідки про несудимість, отримання полісу страхування тощо

Відтак, депутат звернувся до голови Львівської облради з проханням внести в порядок денний чергової сесії ЛОР питання про заслуховування інформації про діяльність Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області. Для доповіді з цього питання Іван Горон запропонував запросити начальника управління.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ