Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері відбувся концерт камерного оркестру «Віртуози Москви» під керівництвом маестро Володимира Співакова

13 травня на сцені Львівського оперного театру у рамках 25 фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» відбувся концерт камерного оркестру «Віртуози Москви» під керівництвом всесвітньо відомого скрипаля та диригента Володимира Співакова. Маестро вже не вперше виступав у нашому місті, і цього разу львів’яни також з теплотою і вдячністю зустрічали музикантів. Квитки коштували від 50 до 450 гривень, проте охочих потрапити на концерт було чимало. Організаторам навіть довелося доставляти у залі стільці, а близько шістдесяти дітей зі школи-інтернату ім. С. Крушельницької та Львівського державного музичного училища посадили просто на сцені.
«Віртуози Москви» виконали концерт для скрипки з оркестром Антоніо Вівальді, третю сонату Джоакіно Россіні, симфонію Луїджі Боккеріні, а також серенаду Петра Чайковського. Та на цьому концерт не завершився: публіка кричала „браво” і кілька хвилин аплодувала стоячи, тож музиканти виконали на біс ще кілька творів.
«Музика має бути взаємопроникною: якщо зі сцени не лине любов, то вона (музика) не захоплює серця слухачів. У цьому успіх «Віртуозів», – сказав під час прес-конференції після концерту маестро Володимир Співаков.
Камерний оркестр «Віртуози Москви» заснований 1979 року Володимиром Співаковим та групою його друзів та творчих однодумців. Оркестр виділяється серед інших насамперед європейською культурою ансамблевого виконавства, увагою до найдрібніших деталей та нюансів, дбайливою, неформальною, активно-творчою позицією щодо авторського замислу, яскравим артистизмом та любов’ю до творів, які виконуються, і до публіки. Одним із своїх найважливіших завдань «Віртуози Москви» завжди вважали завдання емоційно схвилювати та інтелектуально захопити будь-кого, навіть непідготовлену людину, подарувати їй радість спілкування з музичними шедеврами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ