Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбудеться відзначення 20-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2006 року у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності (колишній Львівський інститут пожежної безпеки МНС України) розпочнуться заходи із відзначення 20-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції та вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів. Про це повідомляє прес-служба університету.
Участь цих у заходах візьмуть 9 колишніх курсантів-добровольців Львівського пожежно-технічного училища (представників України, Білорусі та Молдови), які у 1986 році на чолі з викладачем училища полковником внутрішньої служби у відставці, а тоді ще майором Михайлом Судніциним добровільно зголосилися взяти участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Серед ліквідаторів були також нинішні працівники Університету Ігор Іванейко, В’ячеслав Кошеленко та наші ветерани Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, Богдан Грицай, В’ячеслав Кісіль, Богдан Криштальський, Артур Лебедь, Орест Юренц, Андрій Харчук та покійний нині Іван Біленко.
Чорнобиль для України - це близько трьох мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей із 170 населених пунктів, яким довелося покинути рідні домівки і переїхати в інші місця. Незважаючи на ряд внутрішніх проблем, в основному економічного характеру, держава не забуває про свій обов’язок перед людьми, які зазнали згубної дії радіації. Протягом останніх 13 років Україна самостійно фінансує витрати на подолання наслідків аварії. Питома вага витрат на ці цілі становить від 5 до 7 відсотків загальних видатків Державного бюджету України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ