Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському Інституті права відкрили меморіальну дошку Герою України Тарасу Бобаничу

Сьогодні, 28 червня в Інституті права Університету внутрішніх справ відкрили меморіальну таблицю, присвячену командиру 2-го батальйону ДУК “Правий сектор”, Герою України Тарасу Бобаничу (Хаммеру). Про це повідомили 28 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ЛОР

Таблицю встановили при вході до Інституту, де вчився на юриста Тарас Бобанич. Вшанувати пам’ять Героя України прийшли його батьки і дружина, представники міської й обласної влади, викладачі, військові та побратими з “Правого сектору”.

“У Тараса була велика мрія будувати Україну і жити у Україні. Він хотів навчати молодь. Але, на жаль, його життя швидко обірвалося, – сказала у виступі мама загиблого героя Тетяна Бобанич. – Сьогодні я хочу, щоб молоді люди рівнялися на таких Героїв як Тарас. Дуже багато таких хлопців воюють і віддають свої життя за краще майбутнє всіх, хто буде жити в нашій Україні. Я вірю, що наша Україна буде вільна, незалежна, красива і багата. Такою, якою її хотів бачити Тарас”.

“Війна забрала у нас найдорожче. Дуже багато синів і дочок України зараз не з нами. Але вони в наших серцях, наших думках і у своїх здобутках, – сказала дружина Наталія. – Я хочу, щоби жоден його здобуток за таке коротке, але насичене життя, не був втрачений. Хочу, щоби пам'ять про наших дорогих воїнів була вічною, справжньою і передавалася з покоління в покоління”.

Вшанували пам'ять Героя депутати Львівської обласної ради Юрій Раделицький і Микола Іщук.

“У Львові є багато символіки, пов’язаної з ім’ям Тарас Бобанича. Символічно, що вулиця Короленка, де була церква московського патріархату і центр російської культури, тепер називається іменем Тараса Бобанича, – сказав у виступі голова постійної комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій, депутат облради Микола Іщук. – “Правий сектор” – це середовище, яке виховує патріотів. Завдяки таким хлопцям нам вдасться перемогти ворога“.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 23 лютого в Університеті внутрішніх справ відкрили меморіальну дошку Тараса Бобанича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ