Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському обласному будинку дитини №1 планують відремонтувати дах та створити додаткові місця

Також як повідомляють в ЛОВА, розглянуть й можливість відреставрувати фасад будівлі.

Частину даху вже відремонтували власними силами будинку та силами благодійників. Інша частина потребує заміни покриття, оскільки під час негоди дах протікає.

«У будинку забезпечені комфортні та безпечні умови для перебування дітей. Директорка Галина Калачинська розповіла, що щороку вдається залучити для потреб будинку 1 – 1,5 мільйона гривень. Зокрема, нещодавно за кошти благодійників тут встановили нову вентиляційну систему у харчоблоці.

Під час візиту ми оглянули приміщення, де через протікання даху промокли стіни. Заміни потребують і двері в окремих кімнатах. Також, за словами директорки, необхідним для закладу є і біохімічний аналізатор, який дозволить проводити найпростіший аналіз крові дітей безпосередньо у закладі. Можливість фінансування всіх цих потреб розглянемо спільно з начальником обласної адміністрації.

Окрім того, реставрації потребує фасад будинку. Хочемо підійти комплексно до ремонтних робіт у закладі, щоб він був зразковим», – наголосив заступник начальника ЛОВА Іван Собко.

«Також у закладі є дві кімнати, які можна облаштувати для створення додаткових до 30 місць для дітей. Кімнати потребують поточного ремонту вартістю близько 1 млн грн. Виділення коштів на ці роботи та реставрацію фасаду плануємо розглянути вже після завершення ремонту даху, що є першочерговим, і наступного року», –  додав Іван Собко.

Зазначимо, що у спеціальних закладах для дітей (будинках дитини, дитячих інтернатах тощо) області зараз перебувають 476 дітей з інших регіонів України (сироти, діти позбавлені батьківського піклування тощо). Загалом з 25 лютого по 1 вересня на Львівщину прибули 1504 такі дитини. Частина з них перебуває на відпочинку як в Україні, так і за кордоном, частина вже повернулася в області, звідки вони прибули на Львівщину, оскільки у їхніх рідних областях бойові дії припинилися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ