Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському обласному госпіталі у Винниках ще цього року запрацює сучасний реабілітаційний центр

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих має стати кращим надкластерним закладом Львівщини, з сучасним обладнанням, відремонтованими приміщеннями, де надають високоспеціалізовану медичну допомогу. У пріоритеті – лікування та реабілітація ветеранів.

Про це йшлося сьогодні, 6 жовтня, під час виїзної наради за участі заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, заступника начальника ОВА Івана Собка, представників департаменту охорони здоров’я, керівництва лікарні.

Керівництво області проінспектувало хід ремонтних робіт у відділеннях, реабілітаційному центрі, на прилеглій території.

«Цей заклад має дуже добре місцерозташування. Сюди зручно довозити пацієнтів з усіх куточків. Зараз тут завершуються роботи з облаштування «теплого боксу»,  де відбуватиметься прийом «швидких» 24 на 7. Тут передбачено окремі входи для планових пацієнтів та ургентних.

Ми оглянули також ремонт у відділеннях, але найголовніше, що цей медичний заклад в основному обслуговуватиме наших військових, які потребують лікування та реабілітації. Тут ще цього року відкриється новий реабілітаційний центр з сучасним обладнанням, де працюватимуть фахові спеціалісти, які будуть допомагати наших захисникам», - зазначив Юрій Холод.

За його словами, з обласного бюджету на проведення капітальних ремонтних робіт у госпіталі ветеранів війн та репресованих було виділено близько 100 млн грн. У наступному році роботи продовжаться і у в планах – повністю завершити оновлення центрального корпусу.

Як розповів генеральний директор лікарні Максим Прикупенко, станом на зараз завершено ремонти на 5 та 6 поверхах – це відділення хірургії, травматології, ортопедії, вертебрології, артрології. «Уже невдовзі завершиться ремонт у реабілітаційному залі на 900 кв м на 9 поверсі, де ми будемо надавати послуги з фізичної та психологічної реабілітації, тут буде зал кінезіотерапії, ерготерапії, фізіотерапії. У наступному році будуть розпочинатися роботи у реабілітаційному стаціонарі на 60 ліжок. 

Також завершені роботи з облаштування спортивного майданчика на території госпіталю, де наші пацієнти проходять реабілітацію на спеціальних тренажерах.

Окрім того, проводиться капітальний ремонт з облаштування довколишньої території. Усе це проводиться з врахуванням повної доступності для пацієнтів», - наголосив Максим Прикупенко.  

За підсумками наради керівництво поставило чіткі завдання щодо вчасного виконання усіх запланованих робіт, відповідальності підрядників та освоєння коштів обласного бюджету. Обговорили плани на 2024 рік: що потрібно зробити першочергово, на які потреби слід передбачити кошти, які відділення заплановано розвивати, які нові пакети можна законтрактувати, де можна отримати додатковий фінансовий ресурс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ