Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському перинатальному центрі у 1 півріччі цього року народилося понад 2000 дітей

Львівський обласний перинатальний центр провів підсумкову медичну раду за результатами роботи кожного відділення у першому півріччі 2023 року.

За словами керівниці центру Марії Малачинської,  за перші 6 місяців цього року відбулося 2 183 пологів, народилося 2 245 дітей. Повністю завершений реєстр пацієнтів із безпліддям на обласну програму допоміжних репродуктивних технологій, повідомили в ЛОР.

У Регіональному центрі неонатального скринінгу за 6 місяців виконано 30 141 обстеження. 

За час роботи Банку грудного молока зібрано 268 л донорського молока, залучено 24 донора.  

У відділенні постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей вперше проведено лазерну коагуляцію сітківки з приводу агресивної ретинопатії ока дитині, яка народилася на 25-му тижні вагітності з масою 750 грам.

«За перше півріччя 2023 року відбулося 116 виїздів мобільних гінекологічних бригад у віддалені райони Львівської області, під час яких обстежено 1950 жінок. Організовано профілактичні гінекологічні огляди 386 працівників 10 підприємств Львівщини. Такі обстеження та виїзди сприяють покращенню скринінгу, виявленню передраку та раку жіночих статевих органів і молочних залоз, доступності пацієнтів до медичної допомоги. 
Наша команда сповнена новими знаннями, новими ідеями та прагненнями, які ми будемо втілювати в реальність задля покращення медичної допомоги нашим пацієнтам», - наголосила Марія Малачинська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ