Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Посвідчення учасників АТО намагаються отримати дезертири і боягузи

З початку військового конфлікту на Донбасі посвідчення учасників бойових дій у військкоматах на Львівщині отримало 1 200 осіб. Також посвідчення учасники бойових дій видають безпосередньо у військових частинах. Про це сьогодні, 6 лютого, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Однак він визнає, що є люди, які мають певні проблеми з отримання посвідчення учасника бойових дій.

В першу чергу, за словами Олександра Тіщенка, це питання справедливості.

«Є люди, які дійсно воювали і з окопів не вилазили. Так от вони є реальними учасниками бойових дій. Однак є й інші, які увесь період служби провели в глибокому тилу. Особливо у 2014 році було багато таких, які навіть не виходили з приміщень, відмовлялися від виконання наказів, а тепер начіпляють на себе форму і розказують які вони бійці», - сказав Тіщенко.

Особлива увага у цьому питанні до дезертирів.

«У 2014 році дезертирів так не відслідковували, як зараз. Були люди, які самовільно полишали зону АТО, а потім вже поверталися на вивід батальйону. Хіба справедливо буде, якщо вони отримають таке ж посвідчення учасника бойових дій, як і ті, хто реально брав участь у важких боях. Однак нині саме такі найбільше розповідають, що вони «воювали». Я знаю точно, що ті, хто дійсно воював, із транспарантами ходити не будуть», - сказав Олександр Тіщенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ