Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

У Львівську облраду попри пандемію COVІD-19 покликали співати капелу

Сьогодні, 27 квітня, на початку сесії Львівської обласної ради Гімн України виконала Заслужена академічна капела України "Трембіта". Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Перед депутатами виступили кілька десятків артистів. Незважаючи на пандемію COVID-19, усі вони співали без масок. 

Нагадаємо, що лише учора, 26 квітня, Львівська область вийшла із "червоної зони", але медики й далі б'ють на сполох, адже лікарні переповнені важкохворими пацієнтами.

Додамо, що капела вже виступала в сесійній залі у березні. Тоді депутатка облради та епідеміологиня Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ, звернула увагу на те, що це доволі небезпечно під час пандемії. За її словами, вчені довели те, що вірус найактивніше виділяється під час співу, і усі, хто перебувають у радіусі 1,5-2 метрів біля співака, автоматично опиняються в зоні великого ризику.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну.

Також нагадаємо, що за оперативними даними, станом на ранок 27 квітня у Львові та на Львівщині підтверджено 127801 випадок інфікування коронавірусом, з яких 3199 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 1641 ПЛР-тест. Відтак, 353 – позитивні, серед них львів’ян – 144. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ