Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові АС «Західна» - це звичайний МАФ, - депутат

Сьогодні, 7 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутат, заступник голови транспортної комісії Андрій Дума заявив, що маршрути з п’яти районів Львівщини у Львові зосередили на АС «Західна», що на вул. Городоцькій, куди тимчасово перенесли автостанцію №8. Однак, ця так звана автостанція більше нагадує МАФ і не має жодних умов для перебування там пасажирів і відпочинку водіїв маршруток.

«Цьогоріч  у січні Львівська обласна рада ухвалила рішення доручити Львівській облдержадміністрації разом із транспортною комісією розробити до 1 травня Концепцію розвитку  пасажирських перевезень громадським транспортом на 2016-2020 роки. Втім, її до сих пір не було подано депутатському корпусу на розгляд», – зазначив депутат.

Він наголосив, що АС «Західна» - це звичайний МАФ. За його словами, там немає ніяких умов для такого пасажиропотоку, адже зал очікування розрахований на 12 осіб, а на території лише один туалет. Немає жодних камер зберігання, жодних умов для інвалідів, а водії навіть не мають місця для відпочинку.

«АС «Західна» зараз має додатково обслуговувати ще 180 автобусів, а розташована вона на околиці міста. Це дежавю, була АС біля Краківського ринку, скоротили  маршрути і перенесли її на тимчасову АС № 4 біля Янівського кладовища. Це теж була тимчасова АС. І вона вже 10 років як «тимчасова». Сьогодні знову ті самі граблі: АС Західна теж тимчасова. Куди ми рухаємось, де Європа?», – каже Андрій Дума.

Зазначимо, автостанцію перенесли через ремонт моста. Однак, є затверджена поліцією схема об’їзду ремонтної ділянки. Тож пасажири і далі можуть безперешкодно користуватися АС №8,  замість добиратися на край міста до АС «Західна».

Також депутат повідомив, що зараз Львів обслуговує 5 фірм-перевізників. Із них чотири приватні, одна – комунальна.

«У Львові потрібно створити здорову конкуренцію між перевізниками. Переконаний, що комунальне АТП може дешевше перевозити пасажирів, адже, затрати по ремонту автобусів, бензину тощо оплачуються за кошти наших з вами податків. Ці речі потрібно детально обговорити з громадою, з перевізниками і прописати  в Концепції розвитку пасажирського транспорту», – наголосив Андрій Дума.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ