Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові мешканці захоронюють будівельні відходи поруч з багатоповерхівками

Як стало відомо зі звернення на "Гарячу лінію міста Львова", на вулиці Вернадського, 38 за допомогою будівельного сміття і битої керамічної плитки провели "благоустрій території".
1/2

Невдовзі після опублікованого звернення, сміття присипали землею.

1/2

Натомість, як запевнили на Гарячій лінії міста Львова, КП "Адміністративно-технічне управління" скерувало вимогу № 2410б-в1103 керівнику ЖБК-233 щодо прибирання будвідходів до 09 квітня.

Нагадаємо, порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, зберігання, видалення, утилізації та захоронення тягне за собою адміністративну відповідальність:

  • на громадян - в розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів (від 340 грн. до 1340 грн.);
  • на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 340 грн. до 1360 грн.);
  • на посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 850 грн. до 1700 грн.).

Крім того, згідно ст. 42 Закону України «Про відходи», особи, винні в порушенні законодавства про відходи, в разі самовільного розміщення чи видалення відходів або поводження з відходами, що призвело до забруднення навколишнього природного середовища, несуть не тільки дисциплінарну, адміністративну, цивільну відповідальність, а навіть кримінальну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ