Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові Громадська рада при ЛОДА провела акцію з профілактики кору

Сьогодні, 27 грудня, представники громради при Львівській облдержадміністрації вакцинувались від кору.

Усе, аби привернути увагу суспільства до необхідності обов’язкового щеплення від смертоносної хвороби, на яку з початку року на Львівщині захворіли понад 3 тис осіб. Головний посил акції показати, що вберегтись від кору можна лише за допомогою вакцини.

«Ми бачимо, яка, наразі, складна ситуацію із захворюванням на кір у нашій області. Відтак, посилення просвітницької роботи є вкрай необхідним і важливим кроком для повернення довіри людей до щеплення, оскільки отримати імунітет від кору можна лише двома способами – перехворіти, або вакцинуватись», - розповіла член Громадської ради при ЛОДА Оксана Грет.

До акції також долучились громадські активісти, журналісти та просто небайдужі люди. Щеплення відбулось у Західноукраїнському дитячому медцентрі.

Нагадаємо, минуло річ по Україні було зафіксовано близько 30 випадків смерті від кору. Смертоносне захворювання дає небезпечні ускладнення: енцефаліт, отит та пневмонію. Найбільше, на жаль, потерпають діти, батьки яких відмовляються від їх вакцинації.

«Щоденно медики вакцинують близько тисячі школярів, зокрема минулого тижня вакцинували більше 4,5 тис дітей. Щеплення проводили і до початку кампанії, однак, якщо у січні захворюваність становила 500 випадків в тиждень, то впродовж останнього тижня – близько 300 випадків»,  – додала Оксана Пушкарьова, експерт з епідеміології департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ