Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові хочуть зменшити фінансування на медичну галузь удвічі

Виконавчий комітет планує зменшити фінансування медичної галузі в бюджеті розвитку з 460 млн грн до 205 млн грн. Окрім того, із цих 205 млн грн, лише 2 млн грн скерують на закупівлю обладнання. Насправді це дуже погане рішення, яке зупинить позитивну динаміку, яку була цьогоріч. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради.
Фото - Дивись.інфо.

Він зазначив, що учора, 21 грудня, на засіданні комісії депутати обговорювали питання розподілу коштів бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2022 рік.

"Хочу нагадати, що у 2021 році на медицину нам вдалось залучити значну суму коштів і на кінець року вона складала близько 460 млн грн. Тепер значного обсягу фінансування потребує обслуговування кредитів, покриття різниці тарифів по газу. Місто набрало багато фінансових зобов’язань і кредитів, які треба обслуговувати. Однак, для міста дуже важливо закуповувати сучасне та якісне медичне обладнання для лікарень, адже це питання життя та здоров’я наших мешканців.

Вважаю, що ухвалювати бюджет розвитку міста з 2 млн грн на медобладнання просто неприпустимо. Цю статтю видатків треба збільшити щонайменше до 100 млн грн. Без цього ми не можемо говорити про розвиток медичної галузі. Треба втримати ті позитивні зміни, які ми розпочали в цьому році, аби громада бачила результат. Комфортна медицина і безпека пацієнта повинні бути на першому місці!", - сказав Валерій Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ