Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові компенсацію за генератори вже отримали 109 підприємців і 27 будинків

Програмою часткового відшкодування скористались 27 житлових будинків, які отримали 652,3 тис. грн компенсації, та підприємці, що отримали компенсацію на загальну суму 3,6 млн грн.
Фото - ЛОДА

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Фінансову допомогу від міста на закупівлю електрогенераторів, а це 50% вартості електрогенераторів (але не більше 80 тис. грн), вже отримали 109 підприємців. Це заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти тощо. 

Прийом заявок від бізнесу на часткову компенсацію у 2022 році тривав лише місяць, адже ухвалу щодо впровадження ваучера на енергозабезпечення прийняли у Львівській міськраді 6 грудня.

«Фінансову допомогу отримали ті підприємства, які здійснюють діяльність у закладах ресторанного господарства та закладах роздрібної торгівлі продуктами харчування, окрім алкоголю та тютюну. І обов'язкова вимога для підприємців  - вони мають бути зареєстровані на території Львівської МТГ, адже допомога йде саме від міського бюджету», - пояснила  директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Також, як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, з листопада минулого року у Львові почала діяти «Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років». Програмою вже скористалися 27 житлових будинків, які отримали компенсацію на суму 652,3 тис. грн.

«Станом на сьогодні на участь у програмі подано 82 заявки від ОСББ і управляючих компаній. Комісії, які опрацьовують ці заявки та аналізують весь пакет поданих документів, погодили 49 з них. Відтак, станом на зараз 27 заявок вже профінансовано. На це з міського бюджету виділено 652,3 тис. грн», - розповіли у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн. Компенсацію можуть отримати мешканців будинків поверховістю від 2-х поверхів, а номінальна потужність генератора має бути від 2,5 кВт.

Для отримання компенсації відповідний пакет документів необхідно подати в ЦНАП або сервіс електронних звернень. Тоді, створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми і отримають відшкодування.

За додатковою консультацією щодо цієї програми підприємці можуть звертатись до Центру підтримки підприємництва при ЛМР за тел.: (032) 254 60 15.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ