Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові лише чверть такcистів працюють легально, – голова ВГО «Українське таксі»

У Львові працюють 4 тис. таксі, з них лише 1 тис. таксі працюють легально. Про це сьогодні, 4 березня, під час прес-конференції заявив голова Всеукраїнської громадської організації «Українське таксі» Леонід Бойко.

 

За його словами, за останні 2 місяці, коли йшла виборча кампанія і було заборонено перевірки, кількість нелегальних таксі збільшилась. Крім того, кожного місяця у Львові з’являються 2-3 диспетчерських служби таксі, які беруть на роботу всіх, хто до них приходить. Відтак, такі компанії не можуть гарантувати якість обслуговування і безпеку своїх пасажирів. Єдина мета таких служб – зібрати з людей гроші, а клієнт навіть не буде знати, чи до нього приїхало справжнє таксі.

 

Як зазначив Леонід Бойко, державні контрольні органи не здійснюють жодного контролю за діяльністю нелегальних таксі. Натомість державні органи надто часто перевірюять саме легальні таксомоторні компанії. За словами Бойка, представники УБОЗу провели неправомочну перевірку його підприємства у січні.

 

Своєю чергою прокуратура визнала дії представників міліції незаконними. Голова ВГО «Українське таксі» наразі через державні структури вимагає покарати міліцію, однак наразі отримує від компетентних органів тільки відписки. Якщо ситуація не зміниться, то таксисти обіцяють провести акції протесту, оскільки неправомочні перевірки та вимагання хабарів – проблема для всіх львівських таксистів, які легально працюють на ринку.    

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ