Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на одних виборчих дільницях виборців вносили до списку на місці, на інших – скеровували до суду

Через колізії в законі на одних львівських виборчих округах виборців включали в списки на місці, на інших – скеровували до суду. Про це повідомила сьогодні, 18 січня, на прес-конференції експерт Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба.

  

За її словами, в Україні виникла дивна ситуація з внесенням виборців у список на місці, адже у більшості випадків працівники ДВК не знали, як їм поводитися. Причиною цього ставала некомпетентність членів дільниць, а також судова тяганина навколо постанови, яку ЦВК прийняла напередодні. І якщо на одних дільницях ці питання вирішувались виключно через суд (35 ДВК, 118 ТВО), то на інших рішення про включення виборців до списків приймалось на виборчій дільниці (с. Шпиколоси Сокальського району, с. Буньковичі Старосамбірського району).

 

Ольга Коцюрба наголосила, що такі порушення суттєво на результат виборів не вплинули, але потрібно удосконалити цю процедуру до другого туру. «Верховна Рада повинна або надати членам ДВК право вносити виборців у список, або відмінити цю процедуру», - додала вона.

 

Також  додамо, що учора, 17 січня, приблизно о 19.30, тобто за півгодини до закінчення процедури голосування ДВК нарешті довели зміст урядової телеграми до ЦВК, відповідно до яких було заборонено: перше – голосування поза межами дільниці без попереднього надання медичної довідки, друге – вносити зміни до списку виборців у день виборів.  

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ