Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на Святі меду пасічники західного регіону представлять виставку-ярмарок продуктів бджільництва та реманенту

З 30 вересня по 1 жовтня цього року у музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбуватиметься Свято меду — про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Організовує свято Спілка пасічників України та Спілка пасічників Львівщини за підтримки Львівської міської ради.
 Перед урочистим відкриттям свята організатори та гості покладуть квіти до пам’ятника Петру Прокоповичу (Петро Прокопович (1775-1850 рр.) - основоположник раціонального бджільництва. Зробив цілу низку видатних винаходів, які мали велике значення для розвитку світового бджільництва, зокрема перший у світі розбірний рамковий вулик), а також буде посвячено ікону Зосима та Саватія, покровителів бджільництва.
 Під час Свята меду найдосвідченіші пасічники західного регіону представлять виставку-ярмарок продуктів бджільництва та реманенту, а також демонструватимуть процес викачування меду.
 Серед почесних гостей фестивалю – пасічні організації з Республіки Польща та Словаччини. До Шевченківського гаю з’їдуться також науковці та кандидати біологічних і сільськогосподарських наук з усієї України, які займаються проблематикою бджільництва.
 Львів’яни зможуть взяти участь у різноманітних забавах та конкурсах, а для наймолодших учасників ярмарку підготовлено багато цікавих несподіванок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ