Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові оберуть «Почесного громадянина міста», «Львів’янина року» та «Шляхетну львівську родину»

У Львові оберуть «Почесного громадянина міста», «Львів’янина року» та «Шляхетну львівську родину». В голосуванні мають змогу взяти участь мешканці міста, проголосувавши за бажаного кандидата на сайті Львівської міської ради. Про це повідомив сьогодні, 14 квітня, під час прес-конференції директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олексій Побурко.

 

За його словами, переможців у трьох номінаціях вибиратиме 19 членів журі, головою якого буде секретар Львівської міськради Володимир Квурт. «Журі зважатимуть на голосування мешканців, і уже спираючись на них будуть обирати переможців. А 8 травня, на урочистій сесії Львівської міської ради оголосять переможців в трьох номінаціях», - розповів Олексій Побурко.

 

На звання «Почесний громадянин міста» є 8 претендентів , серед них  Герой України Іван Вакарчук, Народний художник України Мирон Кипріан, Народний артист України Федір Стригун.

 

На звання «Львів’янин року» претендує 5 осіб серед них поетеса та прозаїк Тамара Кашлюк, майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики Василь Мартинюк,  директор Музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич.

 

На звання «Шляхетна львівська родина» претендує 3 сімї, серед них родина Кос – найбільш яскравим представником якої є автор багатьох пісень, романсів, опер композитор Кос – Анатольський.

 

Зазначимо, що голосувати мешканці можуть уже від сьогодні і до 23 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ