Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили оцінювання стратегій місцевого розвитку

У Львові відбувся навчальний тренініг, який був присвячений оцінці стартегій місцевого розвитку. Участь у заході узяв і радник із регіонального розвитку Волинського ЦРМС Петро Гоцалюк. Про це проінформували 26 листопада у прес-службі Волинського центру розвитку місцевого самоврядування.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Під час заходу обговорювали методику оцінювання стратегій місцевого розвитку, які зараз розробляють та затверджують об’єднані територіальні громади по всій Україні і на Волині зокрема. Приміром, місцеві стратегії будуть оцінювати експерти із інших областей.

Також під час заходу йшлося про покращення методології написання стратегії. Під час навчального тренінгу йшлося про те, що важливим є залучення громади до процесу написання стратегій, а робота над стратегією має висвітлювати на сайті ОТГ. А перед завершенням роботи над стратегією і її завершенням слід провести публічні громадські слухання.

Під час навчання свою методику оцінювання стратегій ОТГ представив Габріеле Бонафеде - міжнародний експерт Програми  «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Завершилося навчання практичною роботою у групах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ