Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові реалізують американсько-українського проект з підтримки переселенців з інвалідністю

Сьогодні, 7 грудня, у Львові в рамках американсько-українського проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації» відбувся тренінг для роботодавців. Учасники проекту обговорили питання працевлаштування людей із інвалідністю. Тренінг відвідали понад 40 людей. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Наталія Скрипка, виконавчий директор Національної асамблеї людей із інвалідністю.

«Основна мета тренінгу - це представити україно-американський проект, який спрямований на працевлаштування та підвищення економічної  незалежності внутрішньо переміщених осіб зі Сходу та Криму. Йдеться також про учасників АТО, що отримали травми, та цивільних, що постраждалих в зоні АТО, ставши інвалідами. Проект стимулює створення для них додаткових робочих міст», - розповіла Наталія Скрипка.

За її словами, на другу частину тренінгу залишилось  близько 90% осіб, а це вже показник. «Люди після перерви мали можливість піти,  але залишилися. Отож, певний рівень цікавості був», - наголосила вона.

Як повідомила Наталія Скрипка, проект концентрується у 5 містах України. Це Львів, Дніпропетровськ, Вінниця, Донецьк та Харків.

Окрім того, організатори у першому кварталі 2016 року планують провести цикл тренінгів суто для осіб із інвалідністю: для таких, які бажають відкрити бізнес чи відновити його.

«Запрошували людей ми через Американську торгову палату, Федерацію роботодавців України та ЗМІ. Також через особисті зв’язки інформували людей про цей захід», - додала Наталя Скрипка.

«По завершенню тренінгу ми отримали звернення, відгуки та персональні контакти від представників компаній Львівщини щодо їхнього бажання взяти на роботу людей із інвалідністю.  Відтак, сподіваємось, що отриману інформацію вони донесуть до свого керівництва, а відтак, можливо, будуть створені нові робочі місця», - підсумувала виконавчий директор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ