Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові обговорюватимуть “Стратегію збереження і регульованого використання парків та інших зелених зон м. Львова”

Управління архітектури та містобудування оголошує про проведення громадського обговорення “Стратегії збереження і регульованого використання парків та інших зелених зон м. Львова” — про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Історія та сучасність міста нерозривно пов’язана з існуванням його зелених зон – парків, скверів, приміських лісів. Серед найдавніших та найвідоміших історично-природних пам’яток Львова та України – Стрийський парк, парк Івана Франка, парк імені Богдана Хмельницького, регіональний ландшафтний парк «Знесіння» та інші зелені куточки у місті та навколо нього. 
Протягом останнього часу паркове господарство переживає не найкращі часи. Не вистачає фінансування, існують проблеми правового характеру. Нещодавно, 9 грудня 2005 року,  виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про схвалення «Стратегії збереження і регульованого використання парків та інших зелених зон міста Львова». Мета Стратегії – вирішення існуючих проблем, посилення значущості зелених зон для міста та удосконалення політики перспективного планування зелених зон. Проект документу розроблений у рамках проекту ТАСІS «Опрацювання стратегії балансованого використання міських зелених зон і парків Львова», що був здійснений на базі регіонального ландшафтного парку «Знесіння».
Наразі «Стратегія збереження і регульованого використання парків та інших зелених зон міста Львова» виноситься на громадське обговорення. Кожен громадянин, громадська організація, представники органів державної влади, підприємств можуть ознайомитись з її змістом, надіслати запити висловити свої коментарі, зауваження пропозиції, взяти участь у громадському обговоренні. Матеріали громадського обговорення, відповідно до чинного законодавства, будуть максимально враховані під час винесення документу на затвердження сесії Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ