Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові поліцейські-кінологи показали учням, як тренують собак

Сьогодні, 21 квітня, співробітники кінологічного центру та ювенальні поліцейські поліції Львівщини відвідали один із львівських ліцеїв.

Правоохоронці розповіли учням про роботу кінологів, про те, як проходять навчання службових собак, а також продемонстрували вміння своїх чотирилапих помічників. 

Поліцейські собаки – 6-річна бельгійська вівчарка Барс та 5-річний лабрадор-ретрівер Антей – показали, як вони розшукують зброю та вибухівку. Службові собаки здатні знайти заборонені предмети як на відкритій місцевості, так у схованці чи навіть у зачиненому багажнику автомобіля. 

Також кінологи розповіли учням про специфіку дресирування службових собак, як правильно подавати команди, як навчити собаку показувати своєю поведінкою, що вона знайшла вибухівку чи зброю. Дітям дуже сподобалося, як проходить навчання 6-місячного цуценя німецької вівчарки Багіри.

«Дресирування службового собаки відбувається в кілька етапів і триває від року до півтора, - розповідає Ярослав Дмітрієв, заступник начальника кінологічного центру поліції Львівщини. – Це дуже кропітка робота, яка вимагає терпіння як від кінолога, так і від собаки. Проте головне правило - дресирування має проходити в ігровій формі.  Крім того, кожен службовий пес обов’язково проходить загальний курс дресирування - це потрібно для загальної дисциплінованості собаки».  

Також діти поспілкувалися з ювенальними поліцейськими, які нагадали головні правила безпечної поведінки. 

Та головною нагородою для правоохоронців стали щирий дитячий сміх та сповнені радістю очі. «Собаки завжди дуже позитивно впивають на психологічний та емоційний стан людини. І ми це відчуваємо кожен раз, коли виступаємо перед дітьми, які щиро висловлюють свою любов до чотирилапих», - каже Ярослав Дмитрієв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ