Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували фільм про Ігоря Калинця

Сьогодні, 9 липня, у Львівському музеї історії релігії з нагоди уродин Ігоря Калинця презентували фільм “Пан ніхто або Йосиф прекрасний” режисера Олександра Фразе-Фразенка, - прес-служба Львівської ОДА.

«Ігор Калинець – людина, яка може завжди сказати, що думає, яку поважають і цінують. Він завжди справжній, нефальшивий. Це наша душа, наша твердість, стержень громадянської позиції», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За словами режисера, у фільмі відображений один день із життя поета. Сюжет містить архівні кадри виступів та інтерв’ю Ігоря Калинця, зокрема з пам’ятного авторського творчого вечора у Львові 1989 року, де його вітала вщерть переповнена зала з великим синьо-жовтим стягом.

Символіка назви Пан Ніхто, або Йосиф Прекрасний» походить від імен героїв із творів пана Ігоря, – його дитячої казки «Пан ніхто» та повісті «Молімось зорям дальнім», написаної в ув’язненні.

Зазначимо, фільм презентували на 47-му кінофестивалі «Молодість» у межах позаконкурсної програми «Українські прем’єри».

Довідка

Ігор Калинець – український поет, політв’язень, лауреат Шевченківської премії. Свою поезію він об’єднав у два томи: перший – «Пробуджена муза» (вірші 1965−1972, до ув’язнення), другий – «Невольнича муза» (вірші 1972−1981, написані під час 6-річного ув’язнення в концтаборі та 3-річного заслання).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ