Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували книгу про Бориса Возницького - «Володар кам’яного персня»

15 січня у Львові у Палаці Потоцьких відбулась презентація книги Романа Лубківського і Василя Пилип’юка «Володар кам’яного персня», присвячена постаті Героя України, багатолітнього директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Григоровича Возницького. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

І далі: "В урочистостях з нагоди презентації книги взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, генеральний директор Львівської галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька, Герой України Роман Шухевич, представники мистецької інтелігенції Львова, відомі діячі культури та науки.

Михайло Костюк у вітальному слові подякував авторам книги за здійснену роботу та серйозний підхід до створення цього видання.

“Наші автори увіковічили лише невелику частину життя по-справжньому великої  людини. Цьому передувала значна робота, тому з особливою шаною та повагою до Бориса Григоровича, до його праць, ми маємо велику надію на те, що ця книга матиме продовження”, – зазначив керівник області. Він також додав: “Я вважаю, що державі й нам усім ще треба дуже багато зробити, аби всі труди Бориса Возницького були систематизовані, описані і щоб про них знав світ”.

Презентація «Володаря кам’яного персня» відбулась у неформальній теплій атмосфері та поступово перетворилась у вечір спогадів про визначну постать Бориса Возницького в українській історії".

Довідка.

Книга “Володар кам’яного персня” видана  у видавництві «Світло й тінь», яка увійшла до серії альбомів “Постаті” про таких класиків української культури, як Іван Франко, Дмитро Павличко та інші.

У цій книзі використано, уривки з досліджень Бориса Возницького, окремі фрагменти інтерв’ю, нотатки і роздуми з його щоденника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ