Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували літопис УГКЦ

Сьогодні, 12 листопада, у львівській книгарні «Є» презентували книгу «Українська греко-католицька церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження».

В анотації до книги зазначено: «Це видання покликане розповісти про Українську греко-католицьку церкву, передусім як духовну інституцію, що об’єднує людей навколо Христової віри й давніх традицій єдності поміж християнами. Про Церкву, яка відіграла особливу роль у збереженні української ідентичності, пройшли через горнило мучеництва і часи сталінського терору і Другої світової війни».

«Це не книжка і не альбом, це не довідник і не наукова праця, це справді унікальне презентаційне видання», – наголосив керівник Департаменту інформації УГКЦ та координатор проекту протоієрей Ігор Яців.

Своєю чергою керівник проекту, секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах назвав презентовану книгу малим літописом УГКЦ. «Літопис – це щось більше ніж просто суха інформація. Літопис Церкви відображає діяння Бога в її житті, а, відтак, – як наша Церква діяла в житті українського народу протягом століть його історії…», – пояснив він.

В книзі, за словами владики Богдана Дзюраха, багато ілюстрацій – фотографій, схем, архівних документів.

«Ми хочемо запросити читача наче до зустрічі з УГКЦ. Ця зустріч може відбуватися в кожного по-різному, бо широкий загал мало знає про неї, або, якщо навіть і має ці знання, то вони, певною мірою, обмежені, або перебувають в полоні певних стереотипів минулого. Ця книжка має показати обличчя живої та правдивої Церкви…», – наголосив керівник проекту.

Головний редактор проекту, шеф-редактор видавництва «Мандри» Володимир Ільченко розповів про структуру книжки: вона складається з 12 розділів, кожний з яких прив’язаний до якоїсь історичної віхи – починаючи від появи християнства на теренах України і закінчуючи освяченням Патріаршого Собору, яке відбулось цього року.В кожному з них подано різні грані буття Церкви, в кожному є розповідь про один з показових храмів, про парафію та чудотворну ікону.

Додамо, що окрім україномовного видання, є ще й англомовна версія книги. Вартість книги – 337 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ