Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували зворушливий відеоролик про депортацію кримських татар

Кримськотатарська і львівська молодь спільно зняли відеоролик, де від імені депортованих 18 травня 1944 року розповіли їхню історію. Сьогодні, 18 травня, під час прес-конференції у Львові відбувся його перший показ, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото з Facebook Alim Aliev.

Як зазначив співзасновник громадської організації “Крим SOS” та Кримського дому у Львові Алім Алієв, такі історії депортованих радянською владою проходять через покоління і залишаються в пам’яті.

Автори мають намір максимально поширити відеоролик, щоб донести до світу правду про жахливу сторінку історії кримськотатарського народу.

Відео з youtube Sofia Senyk.

В описі відео йдеться: 18 травня 1944 року радянська влада за вказівкою Сталіна депортувала до Центральної Азії, Сибіру та Уралу всіх кримських татар зі своєї батьківщини - Криму. Наслідки для корінного народу півострова стали жахливими - близько половини всього народу загинуло. Тільки у 1989 році кримським татарам надали право повернутись додому. Після анексії Криму Російською Федерацією, яка почалась у лютому 2014 року, кримські татари зазнають масових репресій: численні обшуки в будинках, зникнення і вбивства людей, переслідування, кримінальні справи та тюрми. Близько 20 000 кримських татар змушені були знову покинути свої домівки. Але цей народ, не дивлячись ні на що, завжди повертається на свою Батьківщину - до Криму. Так буде і цього разу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ