Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові продовжили волонтерський проект щодо обстеження дружин бійців АТО

У Львові за ініціативи волонтерів продовжує працювати соціальний проект «Життя триває». Завдання проекту полягає в наданні якісних та ефективних послуг, які допоможуть жінкам-учасницям АТО та дружинам бійців АТО отримати безкоштовну жіночу консультація та обстеження в сучасній клініці згідно попереднього запису. Про це Гал-інфо повідомила ідеолог проекту, волонтер, керівник ГО «Генерація-плюс» Ірина Кіянка.

За її словами, ідея проекту зародилась ще  влітку 2015 року, коли низка волонтерів зустрічались у реабілітаційному центрі, що на вул. Кульпаркові  разом з вояками, які пройшли лікування у військових госпіталях та реабілітаційних центрах.

«Наша мережа «Жінки-АТО Львівщина» виявила, що однією з важливих проблем є не тільки соціальний статус та надання земельних ділянок нашим воякам. Слід ретельніше ставитись до здоров’я жінок та надання їм якісну допомогу та психологічну підтримку. Адже дана проблема є актуальною і потребує значного вдосконалення і нових проектів», - зазначила Ірина Кіянка.

Відтак, з другої декади листопада 2015 року у Львові стартував волонтерський проект “Життя триває” щодо безкоштовного обстеження жінок – дружин та вдів учасників АТО. На базі приватної клініки «Альтернатива»  такі жінки можуть безкоштовно пройти повний гінекологічний огляд, зробити УЗД органів малого тазу та здати необхідні лабораторні аналізи.

«Перший, хто відгукнувся на заклик волонтерів і погодився взяти участь у цьому волонтерському проекті став молодий та енергійний лікар-репродуктолог, власник приватної клініки «Альтернатива» - Ігор Палига. Ми дуже вдячні йому за це», - розповіла Ірина Кіянка.

За словами Ірини Кіянки, у зв’язку з великою потребою у такому соціальному проекті на 2016 рік Ігорем Палигою заплановано проведення безкоштовних 50 оглядів гінеколога, 50 УЗД та 2 програми запліднення «ін вітро» в місяць ( в фінансовому еквіваленті це становиться близько 90 000 грн.). Також в планах створення відділення ургентної лапароскопії, якого досі у Львові та області немає.

Так як на сьогоднішній день клініка займає всього 500 квадратних метрів орендованого приміщення, керівництво закладу просить допомогти з орендою окремо стоячого приміщення 800-1000 квадратних метрів (можливо з правом викупу в майбутньому), навіть яке потребує ремонту, що буде проведений за власний кошт.

В планах використання енергозберігаючих технологій для створення додаткового позитивного іміджу. Є реальна можливість показати, що сучасна українська приватна клініка може бути високоефективною, доступною для пацієнтів та екологічною. Це дасть можливість представляти Львів не тільки як історико-культурний центр, але й розвивати медичний туризм.

Проект, який стартував у Львові набув соціальний резонанс серед інших областей, а лікарі клініки та волонтери  готові ділитися досвідом.

Враховуючий той факт, що 19 грудня 2015р., відбулась зустріч волонтерів та учасників АТО на базі реабілітаційного центру на Кульпаркові, жінки, які пройшли обстеження в «Альтернативі», високо оцінили професіоналізм,  якість,  зручність та доброзичливе ставлення щодо  надання послуг. І теж звернулися з проханням підтримати таку ініціативу та співпрацю на 2016-2017рр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ