Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пропонують створити Прозорі офіси комунікаціх з родинами загиблих військових

Сьогодні, 23 серпня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик зачитав звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо розроблення та затвердження стратегії соціального захисту родин загиблих військових.

Йдеться також й про створення Прозорих офісів комунікації з цієї категорією населення задля захисту їхніх конституційних прав, свобод та законних інтересів.

"Протистояння України проти збройної агресії Росії призводить, на жаль, до людських жертв. Щодня ми втрачаємо найкращих та найсміливіших українців та українок. Нас усіх разом тримає мужній дух, попри гіркоту втрат, але найскладніше саме родинам Героїв. Водночас, ми, як представники органу місцевого самоврядування, повинні взяти на себе обов’язок піклуватися такими родинами" – йдеться у зверненні.

Петро Адамик наголосив, що, крім загальнодержавних програм, міська рада повинна передбачити низку додаткових соціальних пільг задля їхньої підтримки.

"У нашому місті працює розгалужена мережа закладів соціального захисту. Хоча соціальні права родин загиблих військових є схожими до інших соціально вразливих категорій населення. Проте, з огляду на те, що це родини львів’ян, які героїчно загинули під час захисту Батьківщини, саме ця категорія населення потребує особливої шани.
З огляду на це, прошу дати окремі протокольні доручення профільним заступникам міського голови щодо розроблення та затвердження стратегії соціального захисту родин загиблих військових, створення прозорих офісів комунікації з цієї категорією населення задля захисту їхніх конституційних прав, свобод та законних інтересів" – додав Адамик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ