Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть Науковий фестиваль OL

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/2
25 вересня у Стрийському парку проведуть перший Науковий фестиваль OL. OL - це Open Lab або ж Відкрита Лабораторія, тобто наука доступна для кожного. Захід стане платформою для популяризаторів науки, цікавим і доступним середовищем для всіх, хто нею цікавиться - це діти, підлітки, батьки та молодь.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

Організатори вже оголосили перших спікерів - Дарію Озерну, наукову журналістку, біологиню, авторку книжок про психічне та фізичне здоров'я для дітей та дорослих з темою «Стояти на плечах. Як людство робить винаходи», а також Артема Албула, популяризатора науки та автора науково-популярного каналу «Клятий раціоналіст», який вже обрав тему «Дезінформація навколо нас».

Окрім того, у фестивалі братимуть участь різні наукоємні організації, такі як хімічні та фізичні факультети та інститути університетів, Tech StartUp School, MakerSpace, SKEIRON.LLC, STEAM Space тощо.

Фестиваль триватиме весь день 25 вересня, а місцем проведення стане площа біля Сенсотеки (вулиця Уласа Самчука, 22) та прилеглі алеї парку.

Цьогоріч на фестивалі будуть представлені 3 блоки: наука-слово, наука-дія та наука-емоція. Вони покажуть науку з різних сторін: наука слово через лекції та обговорення, наука-емоція через шоу та розваги, наука-дія через майстер-класи та експерименти від організацій-учасників.

«Наша мета – поєднати практичну та теоретичну частини науки у форматі edutainment - навчання через розваги. Ми хочемо вивести науку з лабораторій і кабінетів на широкий загал, створити платформу - місце зустрічі наукового та повсякденного, дати поштовх розвитку науковій думці доступній і зрозумілій кожній людині», - каже головна координаторка фестивалю Олена Павлюк.

Для того, щоб відвідати фестиваль, потрібно заповнити реєстраційну форму за посиланням:

https://forms.gle/LGhjg8nurq4Yr39KA.

Детальніше про фестиваль та його наповнення можна буде дізнатися у соцмережах: 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ