Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде IІ Всеукраїнський Форум сталого розвитку громад

10 березня о 10 годині в конференц-залі готелю "Львів" розпочнеться IІ Всеукраїнський Форум сталого розвитку громад «Людський потенціал: люди, що змінюють світ».

Мета Форуму – об’єднати представників органів місцевого самоврядування (ОТГ) та громадських діячів, для обговорення викликів для людського потенціалу  з метою сталого розвитку громад.

Організатори: Громадська організація “Реформи разом” у партнерстві з Асоціацією об’єднаних територіальних громад України,  за сприяння ЛОДА і Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м.Львові

Всеукраїнський форум сталого розвитку громад: «Людський потенціал: люди, що змінюють світ» – це не тільки громадські обговорення, але і “платформа” для генерування ідей та пошуку рішень щодо сталого розвитку країни.

«Ми маємо і реалізовуємо ідею щодо розвитку країни "знизу-вгору" через розвиток громад. Форум дозволить нам ще більше наблизитися до масштабування цієї ідеї в Україні. А також ми зможемо прожити день з жителями громад (управлінці, активні громадяни), обговорити перешкоди їхнього розвитку у громаді та громади вцілому. Та зможемо разом з ними "прожити життя громади"  для того, щоб окреслити потреби щодо розвитку людей, котрі живуть у громадах та розвивають їх.» - зазначає організатор Форму – Руслана Римарська

У січні 2016 року успішно відбувся Перший Всеукраїнський Форум сталого розвитку «Перспективи сталого розвитку громад», в результаті котрого були вироблені критерії для оцінювання прогресу у сталому розвитку громади. Участь у Форумі прийняло 228 осіб. Під час Форуму було підписано меморандум співпраці між громадськими організаціями з 17 областей України, в рамках якого ГО “Реформи разом” у серпні 2016 року було проведено круглий стіл на тему “Перешкоди у розвитку об’єднаних територіальних громад Львівщини”, схожі заходи були проведені учасниками Форуму в інших областях України.

Упродовж 2016 р. ГО «Реформи разом» продовжувала працювала із громадами Львівської області, реалізовуючи проект «Розвиток громад Львівщини». Упродовж року проведено ряд зустрічей з громадами, завдяки яким 8 громад львівщини створили стратегічне бачення бачення розвитку своїх громад. Отримані результати проекту свідчать, що окрім необхідності стратегічного планування життєдіяльності громад, перед громадами стоїть чимало викликів, одним із котрих є розвиток людського потенціалу громади.

Зважаючи на актуальну потребу розвитку людського потенціалу для забезпечення сталого розвитку України буде проведено Другий Всеукраїнський Форум сталого розвитку – «Людський потенціал: люди, що змінюють світ».

Участь у Форумі  візьмуть Голова асоціації об’єднаних теріторіальних громад України - Олександр Корінний,  голова ГО “Центр “Жіночі перспективи” - Любов Максимович , керівник представництва МФ “Відродження” -  Оксана Дащаківська, Голова Львівської ОДА - Олег Синютка,  член Несторівської групи, партнер pro.mova – Євген Глібовицький, громадський та культурний діяч, директор ІРЦБ  ім. митр. Андрея Шептицького УКУ, голова правління ГО «Європейський діалог» - Олег Яськів та інші.

Громадська організація «Реформи разом» реалізовує проект «Стратегії для розвитку громад в Україні: масштабування досвіду» в рамках проекту «Підтримка місцевих організацій громадянського суспільства та місцевих ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», що адмініструється ГО «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки представництва Європейського Союзу в Україні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ