Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові пройшли мовне стажування викладачі зі Східної України

Сьогодні, 10 липня, добіг фінішу тижневий проект „Літня школа ЛДУФК” з професійного стажування українською мовою. Організатором виступив Львівський державний університет фізичної культури за ініціативою МОН України та міністра освіти І. Вакарчука. Школу відвідали представники Донецька, Харкова та Сімферополя. Мета - підвищення рівня фахового викладання українською мовою. Програма розрахована на молодих фахівців: викладачів, аспірантів, студентів магістратури. Про це розповів проректор з виховної роботи ЛДУФК Ярослав Тимчак.

«У межах першої сертифікованої програми з мовного професійного стажування слухачі школи мали змогу не лише виступити з повідомленнями, презентаціями, взяти участь у роботі дискусійних круглих столів, а й відвідати майстер-класи провідних професорів ЛДУФК з актуальних проблем галузі, зустрітися з відомими особами у галузі фізичного виховання, спорту і здоров’я людини. Упродовж усієї школи тривала культурна програма. Загалом ми намагалися показати середовище, в якому перебуваємо і показати гостям, що для нас регіон не відіграє жодного значення в ставленні до людей та подальшій співпраці», - зазначив Ярослав Тимчак.

«Ми не сподівалися на такий теплий прийом. Йдеться не лише про організаторів школи, але й про львів’ян загалом. За весь тиждень ми не відчували жодного мовного дискомфорту, незважаючи на те, що самі із Донецька. Хочеться подякувати за чудовий відпочинок у Львові та запросити учасників школи до нас в Донецьк», – розповіла гостя із Донецька Марина Борисюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ