Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові придумали нове положення про літні майданчики: ресторатори у шоці!

«У зв’язку із розглядом на сесії Львівської міської ради відредактованої ухвали «Про затвердження Порядку встановлення відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності», хочемо висловити свою стурбованість у зв’язку із запропонованою редакцією цього Положення», – про це йдеться у відкритому зверненні рестораторів на ім’я міського голови Львова, секретаря міської ради та голови комісії архітектури, містобудування та історичного середовища від рестораторів.

Зокрема, у зверненні підписалися від Гільдії рестораторів Львова Марк Зархін, від мережі авторських ресторанів «Ресторан» Вардекс Арзуманян, від холдингу емоцій «!Фест» Юрко Назарчук.

У зверненні ресторатори висловили прохання відкласти розгляд цього положення, оскільки його впровадження потребує значних змін у підготовці, запуску та обслуговуванні літніх майданчиків і спричинить надання неякісних послуг.

Зокрема, у зверненні йдеться: «До початку сезону розміщення літніх майданчиків залишилося 10 днів і будь-яка зміна правил гри спричинить значні труднощі. Зокрема, такі нововведення як жорсткі заборони подіумів, настилів, тентових конструкцій, обмеження маркіз, огорож, обмеження розміщення парасоль суто львівських товаровиробників, обмеження розміщення холодильників, звуковідтворюючої апаратури тощо спричинять суттєві зміни умов ведення ресторанного бізнесу».

На думку рестораторів, такі положення мають готуватися у вересні-грудні, а не в березні напередодні відкриття літніх майданчиків, готуватися за участі самих рестораторів.

«Протягом 30 днів учасники ресторанного ринку спільно з фахівцями Львівської міської ради зроблять альтернативне Положення, яке врахує побажання рестораторів та запропонує громаді міста на розгляд», – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ