Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прикрились дітьми й розвернули рух по одній з важливих вулиць

Напередодні, комісія з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради прийняла рішення змінити напрямок руху по вулиці Кубійовича.

Відповідно до прийнятого КБДР рішення, всю вулицю Кубійовича перетворили на односторонню в сторону від  Волоської до Кубанської. Також односторонньою стане частина вулиці Кубанської від Кубійовича до Стуса.

Таким чином в ЛМР заблокували можливість проїзду з вулиці Стуса через Кубійовича - Вишиваного - Тютюнників в сторону вулиці Зеленої, що давало змогу значно розвантажити проїзд та зменшити затори по Снопківській та Франка в сторону центру Львова.

"У нас є товариство автолюбителів, я їх маю намір представляти. Я формував два звернення в міську раду, що в 2020 році й цього року аналогічні. Суть питання в тому, що мешканці вулиці Тютюнників для виїзду можуть користуватися виключно вулицею Кубійовича. Фактично кожен день ця вулиця є заповнена і для виїзду з подвір'я необхідно використовувати тротуар", - повідомив під час засідання один з ініціаторів звернення про реорганізацію руху по вулиці Кубійовича Сергій Левицький.

Він додав, що проблема з рухом по Кубійовича виникла після того, як було реорганізовано схему руху по частині цієї вулиці від Івана Франка до пл.Вишиваного. Однак не повідомив, що для виїзду з Тютюнників існує проїзд на Архипенка.

"Ну що ж, друзі, ми нарешті вибороли право виїхати на Стуса не стоячи в корках. Люди з вулиці Тютюнників нарешті зможуть спокійно везти дітей в школу.", - прокоментувала рішення КБДР львівська адвокатка Галина Янко, яка раніше скаржилась на неможливість виїхати на вулицю Стуса з Кубанської - Кримська.

Рішення про перетворення вулиці Кубійовича на односторонню також підтримав керівник транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич та попросив максимально швидко внести відповідні зміни в схеми руху.

"Давайте місяць. Поліція, я вас дуже прошу допоможіть максимально з тим. Там дуже складно зараз", - звернувся Ігор Зінкевич.

"Насправді це погане рішення яке прийняла КБДР, замість використати інспекторів з паркування і навести там лад в ранковий пік, коли туди приїжджають батьки із дітьми. Вирішили відвести потік, чим збільшили навантаження на пл.Петрушевича, це напевно одне із найгірших рішень за цей рік від КБДР. Емоції і звернення мешканців це чудово, але транспорт це наука і тут має бути холодний розум і виважений підхід!", - прокоментував дане рішення КБДР засновник ГО "За якісний транспорт" Святослав Товстига.

Залишається сподівання, що це тимчасове рішення, яке буде змінене після завершення воєнного стану.

"Нагадаю, в частині того, що треба було робити певні реконструкції, облаштовувати там паркування, заглиблюватися в газон - це роботи які стосуються реконструкції. Але зараз воєнний стан і ми кошти скеровуємо на ЗСУ. Тому станом на зараз багато робіт є припиненими і це буде не правильно, що ми приймаємо рішення і будемо робити дороговартісні реконструкції. Тому, я також схиляюся до рішення, щоб зробити односторонній рух і подивитися як воно буде працювати. Коли буде інша ситуація, війна закінчиться - вертатися до даного питання", - прокоментувала заступниця Львівського міського голови Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ