Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові розпочали збір підписів про демонтаж усіх пам'ятників Леніну, Сталіну та Косіору

У Львові розпочали збір підписів про демонтаж пам'яток тоталітарного режиму, зокрема пам'ятників Леніну, Сталіну та Косіору. Далі ця ыныцыатива має пошириться на всі області України. Про це сьогодні, 22 січня, у Львові під час віче біля пам'ятника Т.Шевченку заявив депутат Львівської міськради Володимир Гірняк

«За час правління нової влади було здійснено ряд відверто антиукраїнських заходів. Зокрема, одіозний міністр Дмитро Табачник робить все для знищення української мови», - заявив Володимир Гірняк.

«Україна Соборна» написала відкритого листа Президенту України, в якому вимагає припинити антиукраїнську політику, політику героїзації радянської епохи та її вождів, дотримуватися мовного законодавства та повернути звання Героя Степану Бандері.

Цей лист буде передано в інші області України для подальшого збору підписів. Головна вимога - дегероїзація радянських символів, знищення пам'ятників Леніну, Сталіну, Косіору.

Спершу листа буде передано в Івано-Франківську області, а далі в інші області України, щоб кожен зміг поставити свій підпис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ