Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався форум «Креативний прорив»

Сьогодні, 9 березня, у Львові стартував форум «Креативний прорив», який триватиме впродовж двох днів. Форум розпочався із презентації напрацювань стратегії прориву Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Якщо приділяти багато уваги стратегії, можна мати дуже хороші результати. Стратегія – це суспільно угоджена перспектива, куди ми усі рухаємось. Це візійна частина – наше бачення, як має розвиватись місто. Також є пріоритети, які ми для себе визначили.

Перше в стратегії – це партисипативність, тобто, певні групи мають бути залучені до розробки стратегії. Друге – це просторова прив’язка. Третє – партнерський підхід до реалізації. Ми навчились, що треба бути гнучкими до методології.

Немає правильних чи неправильних стратегій. Є стратегії, які працюють, а є стратегії, які залишаються на папері. Найкраще працюють короткі, чіткі і зрозумілі стратегії.

Чи можуть бути міста настільки проривними? Досвід Львова показує, що так. З 2008 року ми мали 3 тис працівників ІТ, а зараз ІТ-шники кажуть, що їх вже більше 20 тис. Ми створили більше 30 тис нових робочих місць, високооплачуваних робочих місць. Це відбулось завдяки тому, що ми зробили правильну ставку на точки притягання, точки розвитку.

Зараз ми говоримо про те, якими мають бути нові точки притягання. Ми презентуємо результати майже 2-річної роботи», - зауважив під час виступу директор комунальної установи «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

Форум відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організатори: Львівська міська рада, КУ «Інститут міста», ГО «Креативне місто», Кластер розвитку освіти та креативності. Партнери: Український католицький університет, готель «Леополіс», «НІКО-ЗАХІД», Lviv Media Forum, Студрада економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ