Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові СБУ «накрило» конвертаційний центр, через який «відмили» 41 млн грн

Співробітники Управління СБУ у Львівській області порушили кримінальну справу стосовно трьох членів злочинної групи, яка організувала у Львові конвертаційний центр, через який було переведено понад 41 млн грн., -- повідомили «Гал-info» у прес-центрі УСБУ у Львівській області.
Злочинне угрупування діяло у Львові протягом 2008-2009 років. За певний відсоток від суми оборудки організатори «конверту» документально оформляли фінансові операції за нібито надані послуги чи виконані роботи та отримували готівку в банківських установах з поточних рахунків фіктивних фірм.

Встановлено, що до складу злочинного угруповання входили троє мешканців Львова. З метою здійснення протиправних оборудок зловмисники заснували низку фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Проти осіб, причетних до функціонування цього конвертаційного центру, порушено кримінальну справу за ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб) та ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі)
Кримінального кодексу України. Триває слідство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ