Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартувала одинадцята «Рокотека»

Учора, 1 вересня, у Палаці спорту «Україна» стартував ХІ музичний фестиваль "Рокотека". Особливим гостем цьогорічного фестивалю є відомий шведський гурт „Lake of Tears”. Перед концертом музиканти спілкувались з журналістами.

Як розповів вокаліст гурту Даніель Бреннар, європейське турне „Lake of Tears” проходитиме двома країнами – Україною та Росією, де музиканти дадуть 10 концертів. Крім Львова, шведи відвідають Київ та Харків. Так вирішили російські організатори європейського туру. Після закінчення гастролей Росією „Lake of Tears” повернеться додому записувати новий альбом. Його виходу очікують у січні наступного року. Даніель Бреннар каже, що музиканти „Lake of Tears” не віддають увесь свій час лише музиці. «На музиці неможливо заробляти гроші, тому всі музиканти гурту працюють в інших місцях. З іншої роботи ми платимо рахунки, а музика робить нас щасливими, тому ми і граємо», - зазначив він.
Серед інших учасників цьогорічної «Рокотеки» – київський гурт White, який існує менше року і є представником покоління українських експериментаторів у важкій альтернативній музиці. За майже 45 хвилин виступу столичні гості обіцяли зіграти всі свої найцікавіші пісні. Лідер проекту Олег "Білий" Шевченко, професійний звукорежисер та саундпродюсер, каже, що White презентує сучасний рок в кращому розумінні цього слова: «Ми працюємо над тим, щоб рок-музика стала форматною. Для цього якісними повинні бути і музика, і її звучання. Я думаю, що років через 5 в Україні буде 5-10 рок-команд відомих за кордоном».
Організатори фестивалю, як і зазвичай, дають можливість виступити на сцені фестивалю молодим музикантам.
Президент фестивалю Богдан Дзюнько зазначав, що «Рокотека» переростає у фестиваль цікавої, дорослої музики. Рівень фестивалю росте, тому зростатиме і вартість квитків.
За роки проведення «Рокотеки» її загальна аудиторія становила близько 50 000 осіб, на фестивалі виступило майже 160 груп та  виконавців.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ