Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові стартувало перше навчання помічників ветерана

Сьогодні, 28 серпня, у Центрі ветеранського розвитку, що нещодавно був відкритий на базі Національного університету «Львівська політехніка», відбулося перше ознайомче заняття для помічників ветерана. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Нагадуємо, що такі посади запроваджують у межах ініціативи Мінветеранів з розбудови у державі системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

Це найбільша навчальна група, які розпочали у визначених вишах держави підготовку працівників ветеранських сервісних офісів у громадах. Загалом очікується, що зі згаданого закладу вийде майже 50 помічників ветерана, навчених відповідно до розробленої Мінветеранів програми.

Окрім вишколу таких фахівців, Центр надаватиме освітні послуги ветеранам та членам їхніх сімей, тут вони зможуть розвивати власні професійні навички, проходити перекваліфікацію і практикуватися з розвитку спроможностей у започаткуванні своєї справи.

Важливо, що значний практичний вклад у розбудову Центру ветеранського розвитку тут надала Міжнародна організація з міграції, компанії SoftServe та ЕПАМ.

Загалом курс підготовки помічників ветерана триватиме три тижні. А перший день роботи цього потоку присвятили знайомству слухачів між собою та тренерами й вишом, де вони проведуть час, активно та креативно навчаючись. Після завершення навчання слухачі складатимуть комплексний іспит, що стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою своєї громади.

А напередодні у Вінниці також відбувся початок навчального процесу помічників ветерана – це 20 майбутніх спеціалістів з ветеранського сервісу та супроводу – що розгорнувся у Центрі ветеранського розвитку на базі Вінницького національного технічного університету.

Навчальний курс має шість опорних модулів. Зокрема, перший з них стосується аспектів документообігу в державних органах та органах місцевого самоврядування з акцентом на вишколі необхідних цифрових навичок. Третім і не менш важливим блоком є вивчення посадових обов’язків та прав фахівця з супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб.

Окремий модуль присвячений роботі з громадськими об’єднаннями ветеранів та органами влади різних рівнів. Навчать і веденню соцмереж, зокрема створенню й активності на своїй робочій сторінці. Важливо, що ще один модуль розглядає участь помічників ветерана у розробці регіональних програм розвитку громади в частині підтримки ветеранів війни.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Мінекономіки уклали Меморандум для підтримки підприємництва серед ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ