Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ветерани мають стати амбасадорами надання психологічної підтримки тим, хто повернувся з війни, – Юлія Лапутіна

Під час робочої поїздки до Львівської області Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відвідала Лікарню Святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання міста Львова.

У медичному закладі Міністр поспілкувалася з воїнами, які наразі проходять лікування, подякувала їм за захист України та побажала якнайшвидшого одужання. Також Юлія Лапутіна поспілкувалася з персоналом клініки та обговорила питання надання психологічної підтримки Захисникам і Захисницям, а також членам їхніх родин.

«Маючи певний досвід роботи з людьми, які прийшли з фронту та потребують психологічної підтримки, знаю, що ця підтримка краще надається за принципом «Захисник – Захиснику», – розповів лікар-психіатр Олег Березюк. – Саме тому я запропонував ідею – стати психологами людям, які повернулися з війни і які мають гуманітарну освіту та особисті якості, що необхідні для психологічної роботи. Також ми пропонуємо просувати цю ідею Мінветеранів, адже саме ваше Міністерство має функцію допомагати ветеранам, зокрема, у питанні перекваліфікації». Міністерство має функцію допомагати ветеранам, зокрема, у питанні перекваліфікації».

Юлія Лапутіна наголосила, що у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативи першої леді Олени Зеленської Мінветеранів долучено до розбудови системи психологічної реабілітації. Міністерство вже запустило реєстр постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей, який є складовою системи інформаційних сервісів «Е-ветеран». Це дозволить підвищити якість надання послуг та відповідальність суб’єктів за дотриманням відповідних вимог, зокрема щодо кваліфікації фахівців, які надають реабілітаційні послуги.

Заклад Першого медичного об’єднання Львова – один із тих, що законтрактований з Мінветеранів на надання послуг з психологічної реабілітації Захисникам і Захисницям та членам їхніх родин, та внесений до відповідного Реєстру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ