Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили каталог закладів та установ, дружніх до родин

До каталогу увійшло 820 закладів, установ, проєктів, які поділені за 19 категоріями та ще 100 закладів харчування, пристосованих для потреб сімей із дітьми, у всіх районах Львівської області.

Серед них медичні заклади, простори, коворкінги, центри допомоги ВПО та психологічної підтримки, громадські та благодійні організації, чатботи і “гарячі лінії”. Найбільше зазначених на мапі закладів розміщені саме у Львові.

Інтерактивну карту закладів, дружніх до родин підготувала, команда ГО "Батьки в дії" і, як відомо, сервісом скористалися уже понад 2000 користувачів, повідомляють в ЛМР. 

Проєкт передбачав створення інтерактивного каталогу та карти закладів, установ та організацій різної форми власності, які постійно надають послуги пов'язані із вагітністю, народженням та раннім доглядом за дітьми, а також соціальних послуг для ВПО, різних видів допомоги і послуг у кризових ситуаціях, допомоги сім’ям військових, а також інформація про заклади, які можна відвідувати із відповідною зручністю із дітьми у місті та області, або скористатись допомогою онлайн чи звернувшись на "гарячу лінію". 

"Наша мета перш за все допомогти інформаційно зорієнтувати людей щодо організацій та установ, які надають послуги у сфері батьківства та допомагають жінкам у різних ситуаціях. Щоб батьки мали ширший доступ до сервісів та можливостей, а отже й трішки легший період адаптації, догляду за дітьми і самореалізації. Особливо складно сьогодні в умовах війни жити і доглядати за дітьми, якщо жінка сама, поки чоловік захищає Україну в Збройних Силах, або якщо ви опинились у новій для вас громаді через вимушене переміщення. 

Ми також розуміємо, складну економічну та демографічну ситуацію, в якій є сьогодні наша держава, тож створили в кожному районі області локацію, де можна спільно працювати мамі чи татові із дітьми, відвідувати заходи, і хочемо показати переваги батьківства і можливість поєднувати роботу із народженням дітей”, - каже керівниця організації, Юлія Гвоздович. 

Вебсервіс містить заклади та установи, які працюють у 19 категоріях по всіх районах області, а також усі регіональні та національні "гарячі лінії" та онлайн-ресурси. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ