Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові тільки за один тиждень серпня зафіксовано 40 випадків самовільного будівництва

Протягом 11-18 серпня 2006 року інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради виявила 40 випадків самочинного будівництва – повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
               Одного із замовників будівництва притягнуто до відповідальності відповідно до Закону України “Про відповідальність підприємств, установ і організацій за правопорушення у сфері містобудування”. Про це зазначив начальник інспекції Роман Стецьків.
             Штраф у розмірі 850 грн накладено на ТзОВ “Сонячне сяйво” за ухиляння від виконання припису про призупинення робіт на території Галицького ринку  на площі Соборній, 16. Представник цієї організації В. Путас оштрафований на суму 170 грн.
            За самовільне будівництво і відхилення від затверджених проектів притягнуто до відповідальності 39 фізичних осіб на суму 4 тис. 80 грн. Ці кошти переховано до міського бюджету.
Також інспекція Держархбудконтролю за вказаний період видала 20 дозволів на виконання будівельних робіт.
Нагадаємо, як повідомляв свого часу «Гал-info» начальник міського бюро технічної інвентаризації, депутат ЛМР Степан Павлюк, у Львові нині є близько 14-15 тисяч самобудівництв. За ухвалою міськради, прийнятою кілька років тому, щоб узаконити самобільне будівництво, фізична особ має сплатити 10% кошторисної вартості збудованого, а юридична — 25%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ