Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові від забудовника вимагатимуть озеленення кварталу зрізку ялинок

Як зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, компанія «Авалон» зрізала 6 ялинок у мікрорайоні, обмеженому проспектом Чорновола та вулицями Хімічна, Замарстинівська і Реміснича, без погодження мерії. Відтак, місто вимагатиме від забудовника озеленення мікрорайону та облаштування скверу. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Мова про квартал забудови мікрорайону, обмеженого проспектом Чорновола, вулицями Хімічна, Замарстинівська і Реміснича. Забудовник — компанія «Авалон». Під час будівельних робіт під зрізку потрапляли 6 ялинок — очевидно, мешканці логічно поставили питання про озеленення їхнього мікрорайону.

Саме тому ми зібрали робочу групу. До неї увійшли представники ініціативної групи мешканців, юристи компанії-забудовника та, звичайно, працівники департаменту містобудування — земельного управління та управління архітектури. Власне на цій робочій групі досягнули домовленості - розробляємо альтернативний план озеленення. І що важливо — «До знайдення компромісу із мешканцями мікрорайону забудовник не планує вчиняти жодних дій щодо дерев». Це записано у протоколі зустрічі. І «Авалон» на це погодився.

Дійсно, забудовник на днях підписав меморандум із двома ОСББ, в якому фактично дається згода на зрізку цих ялин. Але міська рада все одно наполягала, щоб не рухати дерев. Тому що текст меморандуму не був проговорений на робочій групі, і нам було невідомо, чи це позиція лише адміністрації ОСББ, чи широкого загалу громади цих будинків. Але компанія «Авалон» вирішила по-іншому.

Тому вважаємо дії компанії «Авалон» щонайменше неправильними і недоброчесними. Оскільки згоди на зрізку дерев міська рада не давала, будемо ставити питання про відповідальність згідно із законом. Також тепер вимагатимемо ще більшої компенсації від забудовника. Звісно, у плані озеленення. Мова не лише про висадження нових дерев, а й про можливість створення зелених стін на будинках і облаштування скверу в мікрорайоні на тій ділянці, яку визначить міська рада", — зазначив Любомир Зубач на власній сторінці у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ