Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва

У Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму “НОМЕРИ” Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва за участі знімальної команди.

17 листопада о 19:00 у кінотеатрі “Коперник” відбудеться допрем’єрний показ стрічки “Номери” режисерів Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва. У широкий прокат іронічна антиутопія виходить 19 листопада. Творці «НОМЕРІВ» представлять стрічку, а після показу поспілкуються з глядачами.

В основі фільму лежить п’єса «Номери», що була написана Олегом Сенцовим ще до ув’язнення, у 2011 році. Фінальна редакція була зроблена вже у слідчому ізоляторі в Лефортово у Москві. У 2018 році була поставлена вистава, над якою працювали режисерка-постановниця Тамара Трунова та художник-постановник Юрій Ларіонов.

Прем’єра на «Сцені 6» у «Довженко-Центрі» відбулася з аншлагом. Перша презентація проєкту повнометражного фільму за п’єсою відбулась у 2018 році в межах пітчингу Одеського міжнародного фестивалю, де продюсерка Анна Паленчук презентувала лист Олега з наміром брати участь у виробництві фільму з-за ґрат.

Над фільмом працював тандем двох режисерів — Олега Сенцова, який під час роботи над фільмом перебував у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі, та Ахтема Сеітаблаєва, який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсеркою фільму Анною Паленчук. Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали у листах. Впродовж девелопменту фільму Олег Сенцов дотримувався голодування, яке тривало 145 днів.

Світова прем’єра фільму відбулась у лютому 2020 року в межах програми Berlinale Special ювілейного Берлінського кінофестивалю (Berlinale) за участю творчої команди. Стрічка отримала схвальні відгуки від почесних гостей та критиків, які особливо відмічають талановиту акторську гру та лякаючу пророчу актуальність подій фільму в сучасному світі.

Подія відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм.

Про фільм.

Художній фільм «Номери», що був створений за однойменною п'єсою Олега Сенцова, розповідає про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. У світі Номерів все підпорядковується суворій системі й верховному правителю – Нулю. Десять героїв вже звикли бігти по колу та робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де будуть панувати їхні закони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ