Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться форум медіації

14-15 жовтня в місті Львові в Українському католицькому університеті відбудеться Львівський форум медіації, під час якого зберуться медіатори, юристи, судді, психологи, економісти для обміну досвідом, підвищення власної кваліфікації та обговорення перспектив розвитку медіації в Україні. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Керівник Львівського центру медіації, адвокат Анна Лиско, розповіла: «Медіація – це добровільний і конфіденційний процес розв’язання спору, в якому нейтральна третя особа допомагає сторонам досягнути домовленості. Використання саме такого альтернативного способу вирішення спору для фізичних осіб, бізнесу, юристів та органів публічної адміністрації дає чимало переваг.

Зокрема, завдяки медіації можна зекономити час та гроші, що надзвичайно важливо, особливо у зв’язку зі збільшенням судового збору та завантаженістю судів і, що найголовніше, досягти майже стовідсоткового виконання прийнятих рішень. Медіація як ефективний спосіб вирішення конфліктів набула значного розвитку в США, Австралії та країнах Європи».

В рамках Форуму відбудуться секції з медіації у різних сферах, панельні дискусії на актуальні теми, а також тренінг для розвитку професійних навичок медіаторів. Крім того, важливим є різносторонній розвиток наших колег, саме тому у межах форуму передбачено дискусію «Як від «договорняка» перейти на діалог», участь у якій візьмуть засновник Школи управління УКУ Павло Шеремета, народний депутат України Ірина Подоляк, заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак, суддя Тарас Рим, заступник міського голови Андрій Москаленко, а також соціолог-аналітик Вікторія Бриндза; YOGA-ранок.

Партнери: Львівська міська рада, Магістерська програма УКУ з прав людини, Рада студентів УКУ, Національна асоціація медіаторів України, Інститут податкових реформ, Український центр медіації, Українська академія медіації, Київський інститут тренінгу,  ТОВ «Група медіаторів «Нове право», Зробив тато, а також Асоціація правників України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ