Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться прем'єра вистави «Паливо» за твором Амелі Нотомб

У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької у Львові 4-5 листопада відбудеться прем'єра вистави «Паливо» за однойменною п'єсою сучасної бельгійської письменниці Амелі Нотомб.
Акторський склад вистави

Вистава проходитиме у новій локації театру - Блакитній залі, що розташована на другому поверсі над Камерною сценою. Це камерний простір, де глядачі зможуть ближче спілкуватися з акторами та зануритися в атмосферу твору.

Постановку здійснює молода режисерка Наталія Сиваненко, яка має значний досвід роботи в театрах України та Європи. Вона підкреслює, що в переломний момент для героїв п'єси важливо почути їхні щирі почуття, а інтимний простір Блакитної зали дозволить глядачам зазирнути персонажам в очі.

У виставі зіграють заслужений артист України Андрій Козак, Іван Білаш, який нещодавно отримав Гран-прі Всеукраїнського конкурсу читців ім. Лесі Українки, та Олександра Мироненко.

Сама Амелі Нотомб надіслала вітання українським глядачам, висловивши захоплення мужністю українців у протистоянні російському агресору. Вона вбачає паралелі між темою п'єси та сучасною війною в Україні: протистояння варварства і цивілізації.

Прем'єра «Палива» - це унікальна подія для української театральної сцени, адже це єдина п'єса Амелі Нотомб, яку буде поставлено в Україні. Вистава обіцяє стати чуттєвим досвідом, що змусить глядачів замислитися над вічними питаннями людського щастя та призначення мистецтва.

Квитки на прем’єру вистави «Паливо» за твором А. Нотомб 4-5, 11, 19, 30 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ