Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові відбудеться тестування кандидатів до національної збірної Ігор Інвіктус 2017

У суботу, 21 січня, на Навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у місті Львові відбудеться перший етап відбору претендентів до збірної команди України на участь у Іграх Інвіктус – 2017 (Invictus Games). Збір учасників тестування розпочнеться о 10:00, початок заходу о 10:30. Про це повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

Українські військовослужбовці та ветерани військових дій, які отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків, поборються за право представляти збірну України на іграх,  які відбудуться у Торонто (Канада) у вересні цього року.

Таке перше в Україні тестування охопить 37 зареєстрованих військовиків із західних областей України.

Робоча група вже напрацювала відповідні нормативи для визначення поточного стану та фізичних кондицій претендентів у шести видах спорту: легка атлетика, велоспорт, пауерліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажерах.

Інші два етапи тестування відбудуться в Одесі та Києві. Відтак з поміж 163 зареєстрованих військовиків буде сформовано склад кандидатів до збірної, яка вже в березні проведе свій перший навчально-тренувальний збір.

Довідка.

Ігри Інвіктус (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями. Слово Invictus означає "незламний", або "нескорений" і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017-го року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ